ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Συνεδρίαση Τοπικού Συμβουλίου Δημοτικής Ενότητας Λαγκαδά.

Το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η 2η συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου της δημοτικής ενότητας Λαγκαδά. Η εφημερίδα ΄΄ΟΡΑΜΑ ΖΩΗΣ΄΄  πιστή στην προσπάθειά της για διαρκή και πολύπλευρη ενημέρωση των δημοτών, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση των μελών της δημοτικής ενότητας και παρακολούθησε από κοντά τη συνεδρίαση. 

 Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θερμό και εποικοδομητικό και από τις δύο πλευρές, ενώ ταυτόχρονα διαπιστώθηκε η ανάγκη για αμφίπλευρη ενημέρωση μεταξύ των πολιτών και των τοπικών αρχών, με την παράλληλη συστράτευσή  τους  για την αντιμετώπιση και επίλυση των καθημερινών τους προβλημάτων.

Τα θέματα της ημερησίας διατάξεως που συζητήθηκαν αφορούσαν στην εξέταση χορήγησης άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων – μουσικής διαφόρων  τοπικών καταστημάτων, την εξέταση όλων των σχολικών κτιρίων  για την εγκατάσταση αντικεραυνικής προστασίας αφού στην πλειονότητα των κτιρίων αλεξικέραυνα δεν υπάρχουν   και, την τοποθέτηση καθρεφτών στα ΄΄τυφλά΄΄ σημεία και διασταυρώσεις που εγκυμονούν κινδύνους για την οδική ασφάλεια.

Το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης του τοπικού συμβουλίου απασχόλησε το σοβαρό θέμα των κοιμητηρίων του Λαγκαδά. Είναι γνωστό σε όλους ότι με την πληθυσμιακή αύξηση του Λαγκαδά, τα κοιμητήρια δεν επαρκούν καθώς έχουν φτάσει σε οριακό σημείο ενώ παράλληλα δεν τηρείται και ο Δημοτικός Κανονισμός που αφορά στις εκταφές. Βασικές επιδιώξεις  του συμβουλίου είναι ο ευπρεπισμός του χώρου, η αποκατάσταση των υπαρχόντων υποδομών και η τήρηση του κανονισμού. Επιπροσθέτως, θα προωθηθεί αίτηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο για τη διερεύνηση ενός χώρου εκτός σχεδίου πόλεως, για τη δημιουργία νέων κοιμητηρίων.

Η επόμενη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Μαρτίου στις 11:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά.

Το συμβούλιο απαρτίζουν οι:

Μοσχίδης Αθανάσιος Πρόεδρος,
Σακαλή - Συροπούλου Χριστίνα,
Καρπούζης Γεώργιος
Κούκος Γεώργιος
και  Καπετανόπουλος Θωμάς ως μέλη,

Το ΄΄ΟΡΑΜΑ ΖΩΗΣ΄΄ και η ΄΄ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ΄΄  είναι στη διάθεση όλων των  Δημοτικών και Τοπικών Ενοτήτων του Δήμου  Λαγκαδά, παρέχοντάς τους βήμα για τη  δημοσιοποίηση των ανησυχιών, των προβλημάτων, των απόψεων, των προτάσεων και των ιστορικών στοιχείων, εθίμων και πολιτιστικών εκδηλώσεων της δικής τους περιοχής.

Δημήτρης Καβαρλής

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.