ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Ένα smartphone κινητό "σε δορυφορική τροχιά"


Ένα κινητό τηλέφωνο σχεδιάζουν να θέσουν σε τροχιά γύρω από τη Γη Βρετανοί επιστήμονες για να δουν αν τα υπερσύγχρονα κινητά μπορούν να λειτουργήσουν στο πλέον δύσκολο περιβάλλον.Οι επιστήμονες του ινστιτούτου "Surrey Satellite Technology Limited (SSTL) στο Γκίλνφορντ ανακοίνωσαν οτι το κινητό θα τεθεί σε τροχιά εντός του έτους,θα διαθέτει το λειτουργικό σύστημα Android της Google, αλλά απέφυγαν να αποκαλύψουν το ακριβές μοντέλο. Θα είναι πάντως ένα από τα κινητά που διατίθενται στην αγορά και κοστίζουν γύρω στα 400 ευρώ,όπως λένε οι ειδικοί.
Το τηλέφωνο θα χρησιμοποιηθεί για να ελέγξει έναν δορυφόρο μήκους 30 εκατοστών, αλλά και για τη λήψη και αποστολή φωτογραφιών της Γης. Η συσκευή θα τοποθετηθεί στο εσωτερικό περίβλημα ενός δορυφόρου ώστε να προστατεύεται από την κοσμική ακτινοβολία.Θα δημιουργηθεί, ωστόσο, μιά οπή στο περίβλημα του δορυφόρου, στο σημείο όπου θα τοποθετηθεί το κινητό, ώστε ο φακός της φωτογραφικής μηχανής του κινητού "να βλέπει στο Διάστημα".

Αν και οι επιστήμονες είχαν στείλει πέρυσι με ειδικά αερόστατα κάποια κινητά τηλέφωνα, σε ύψος έως και 60.000 ποδών ,είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια συσκευή θα τεθεί σε τροχιά αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα πάνω από τον πλανήτη.

http://taneatouoropou.blogspot.com/
Αναρτήθηκε από tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.