ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Έτοιμοι για αλυσίδες φαρμακείων οι ALAPIS και LAVIPHARM


Την απελευθέρωση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού που πιέζει η Τρόικα και ετοιμάζεται να υλοποιήσει άμεσα σε χρόνο ρεκόρ η κυβέρνηση..., περιμένουν οι δύο κορυφαίοι βιομήχανοι Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και Θανάσης Λαβίδας, για να ανοίξουν αλυσίδα φαρμακείων στην Ελληνική αγορά, πιθανόν και με την αρωγή ξένων επενδυτών και κεφαλαίων. 

Η αγορά των φαρμακείων είναι η πιο δελεαστική από όλα τα υπό απελευθέρωση επαγγέλματα, γιατί οι πωλήσεις των φαρμάκων κάθε χρόνο – αψηφώντας κάθε οικονομική κρίση – έχουν αυξανόμενη πορεία στον ετήσιο τζίρο τους.

Η απελευθέρωση της αγοράς – υποστηρίζουν οι φαρμακοποιοί – θα πλήξει περίπου 15.000 οικογένειες στον κλάδο τους σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι μέχρι σήμερα ήταν κερδοφόροι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες – επιστήμονες και τώρα καλούνται να γίνουν υπάλληλοι, των αλυσίδων που θα δημιουργηθούν, με μισθούς πείνας, με χωρίς ηθική εμπορικό ανταγωνισμό και 24ωρα ωράρια. Από την άλλη πλευρά οι εισηγμένοι στο ΧΑ φαρμακευτικοί όμιλοι Λαυρεντιάδης (ALAPIS) και Λαβίδας (LAVIPHARM) που οι φαρμακοποιοί είναι πεπεισμένοι ότι θα ανοίξουν τις πρώτες μεγάλες αλυσίδες, λογικά θα ωφεληθούν σημαντικά τόσο επιχειρηματικά όσο και χρηματιστηριακά. Οι φαρμακοποιοί δεν εκτιμούν ότι θα κάνει το ίδιο και ο ΚΟΡΡΕΣ (επίσης εισηγμένη στο ΧΑ εταιρεία), η ο όμιλος Γαννακόπουλου.

 
http://www.pharmatest.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=77:-alapis-lavipharm&catid=41:2010-06-19-09-37-33&Itemid=73
 
Αναρτήθηκε από tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.